Віра Олександрович

Тернопільські школярі посиділи у кріслі Ігоря Комендата

DSC_0218

Податкову культуру, що сприятиме формуванню в суспільстві ідеології добровільної сплати податків, прагнуть виховувати у дітлахів у Тернопільській спеціалізованій загальноосвітній школі І ступеня із поглибленим вивченням основ економіки.

Тож майже 70 допитливих школярів із трьох четвертих класів цього навчального закладу нещодавно разом зі своїми вчителями отримали шанс поринути в історію виникнення податків і становлення податкової системи. Вони усі відвідали Головне управління ДФС у Тернопільській області.

Кожен клас мав нагоду зайти у Музей податкової служби Тернопільщини, зал засідання колегії, у якому відбуваються робочі наради і зустрічі керівництва відомства, побачити Галерею робіт учасників конкурсу «Податки очима дітей», а також Центр обслуговування платників, - кажуть у податковій.

У музеї працівник ДФС-екскурсовод ознайомила гостей з експозиціями і стендами, які охоплюють історію виникнення податків від Стародавньої Русі і до наших днів. Там -  численні документи, матеріали, фотографії, різноманітні ілюстрації, газетні матеріали, монети та паперові гроші.

Далі – зал засідання колегії, де учні приміряли на себе керівні місця і, що найцікавіше для дітлахів, переглянули анімаційний фільм під назвою «Місто Мрії», у якому доступно розповідається про податки і необхідність їх сплати, - додали у податковій.

До речі, у Центрі обслуговування платників Тернопільської обєднаної державної податкової інспекції (ОДПІ) учні побачили, як відвідувачі подають звітність, консультуються, отримують облікові картки платника податків та інші адміністративні послуги.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео