Петро Гурняк показав виставку фотографій свого сина в Лисичанську (фото)

Безымянный222

Днями в музею Лисичанська відбулась виставка  світлин до третьої річниці загибелі тернополянина Віктора Гурняка “Від Майдану до війни”.

Віктор Гурняк — пластун, фотокореспондент, волонтер, боєць батальйону «Айдар», який загинув 19 жовтня 2014 р. на Луганщині, вивозячи поранених вояків АТО з місця бою. Останні зроблені ним знімки знайшли на його фотоапараті вже після смерті.

111
111

На виставці оприлюднені світлини з Майдану. Віктор бував у найгарячіших точках на вулицях Грушевського, Інститутській. Багато займався волонтерством. Він одягав бійців «Айдару», знаходив усе, що ті потребували. Багато часу провів в «Айдарі», тому міг зловити певні життєві моменти побуту бійців, виїзди на бойові завдання». А потім змінив камеру на автомат.

Присутні мали змогу подивитись кліп гурту Тартак «Не плач за мною, мамо», в якому знімався Віктор у ролі повстанця і задати батькові питання про життя сина. Учні підготували танці та продекламували вірші у патріотичній тематиці.

Зараз виставки світлин героя мандрують усім світом. Вже відбулись експозиції в Мюнхені, Варшаві, Чикаго… Одна виставка подорожує Україною: Київ, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль і Луганськ.

Безымянный444
Безымянный444

Безымянный666
Безымянный666

Безымянный333
Безымянный333

Фото Миколи Ломако

Вибір читачів за тиждень

Відео