Оце так успіх: одним автомобілем двох зайців! На гарячому впіймали браконьєрів (фото)

браконьєри1

Спочатку сказали, що збили автомобілем, а згодом, що взагалі не бачили ніяких зайців браконьєри, яких нещодавно упіймали на гарячому. Сталося все у мисливських угіддях на межі трьох районів – Збаразького, Кременецького та Зборівського. Про це на сторінці Збаразької РО Українського товариства мисливства та рибальства у Facebook повідомив Володимир Сосновий.

«У ніч з 18 на 19 жовтня, під час планового рейду групи, у складі: єгеря , голови первинного колективу та мисливців Збаразької районної організації Українського Товариства мисливства і рибальства, при обстеженні території, на кордоні Збаразького, Кременецького, Зборівського районів, близько 00:20, рейдова група на горизонті побачила світло автомобільних фар, які рухалися польовими угіддями з Кременецького в Зборівський район. О 1.00 год ночі невідомі таки заїхали на територію Збаразького району, після чого, рейдовою групою, було прийняте рішення про затримання даного транспортного засобу, оскільки його дії були чітко виражені та цілеспрямовані на факт незаконного добування об’єктів тваринного світ» – написав Володимир Сосновий.

На прохання членів рейдової групи провести поверхневий огляд автомобіля, браконьєри зреагували нервово та навідріз відмовились від будь-яких пояснень і пред’явлення документів. Тож на місце інциденту викликали слідчо-оперативну групу Збаразького відділу поліції. Уже правоохоронці при оглядів виявили три тушки зайця русака та мисливську зброю.

браконьєри
браконьєри

«На запитання: де і як добули зайців, один із браконьєрів відповів, що полювали в той вечір на пернату дичину, після чого, їдучи дорогою додому, натрапили на одного зайця, якого зразу ж застрілили, пізніше другого і третього збили автомобілем» – повідомив Володимир Сосновий.

Та уже через кілька днів, 24 жовтня, браконьєри у Збаразькому відділі поліції відмовилися від своїх попередніх показів і заявили, що нічого не стріляли і взагалі непричетні до даного факту. Тож активісти закликають не залишати цю історію поза увагою і чекають на рішення суду.

Фото зі сторінки Збаразької РО Українського товариства мисливства та рибальства у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео