Орест Сарматський

Жителям Тернопільщини стане простіше приганяти автомобілі з Польщі

автобан002

Будівництво нової автомагістралі пожвавить торгівлю між Україною та європейськими сусідами.

Найбільш часто в Україну старі автомобілі потрапляють з Польщі. Однак українські громадяни іноді зустрічаються з труднощами при перетині кордону. Це пов’язано з чергами на пунктах пропуску, завантаженістю доріг, погано функціонуючою прикордонної інфраструктурою. Ці проблеми повинні будуть незабаром вирішені, передає Автотема.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян днями в місті Перемишль провів робочу зустріч зі своїм польським колегою Анджеєм Адамчиком, в ході якої 22-го жовтня 2017 року було підписано Меморандум, який передбачає співробітництво України та Польщі в рамках проекту «Via Carpatia». Міністри обговорювали будівництво двох нових транспортних коридорів через Карпати Via Carpatia і GO Highway, які повинні стати своєрідним мостом між Європою і Азією. Дані транспортні артерії дозволять з максимальною ефективністю використовувати транзитний потенціал України і Польщі, а також їх країн-партнерів. Спільний польсько-український проект «Via Carpatia» забезпечить надійне транспортне сполучення між країнами Євросоюзу та азіатськими державами.

Під час візиту до Польщі Володимир Омелян разом зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм і Мареком Кухцінскім (маршалок Сейму Польщі) планують проїхати по пунктам пропуску на польсько-українському кордоні для вивчення розвитку прикордонної інфраструктури.

Вибір читачів за тиждень

Відео