На ремонт обласної бібліотеки виділили мільйон гривень

lMFvhP4Xowg-604x400-1

Понад мільйон гривень виділила Тернопільська обласна рада на ремонт обласної універсальної наукової бібліотеки. Сьогодні будівля перебуває у занедбаному стані і потребує осучаснення.

Обласна наукова бібліотека (тернополяни частіше називають її за старою назвою «бібліотека Затонського») знаходиться у самому центрі міста – на бульварі Т. Шевченка. Щодня повз неї проходять сотні тернополян. Та, на жаль, милуватися поки що нічим. Будівля не знала ремонту понад 20 років і це відбилося на її зовнішньому вигляді: облущені стіни, надщерблені кути, пише gazeta1.

Обласна рада вирішила реанімувати бібліотеку і створити в ній комфортні умови для перебування.

– На ремонт приміщення виділено понад 1 млн. грн. За ці кошти плануємо оновити фасад, замінити вікна та перекрити дах, – розповів голова облради Віктор Овчарук.

Будівля Тернопільської універсальної бібліотеки є пам’яткою архітектури місцевого значення. Тут знаходиться книгосховище на півмільйонний фонд документів та інтернет-центр.

У цілому обласна рада чи не вперше всерйоз взялася за бібліотеки та їх підтримку. На початку року вона звернулася до керівників книгозбірень із проханням надати свої пропозиції та кошториси у сумі до 50 тис. грн.  на потреби закладів.

Крім того, керівництво ради нещодавно перебувало з робочою поїздкою у Польщі, де спілкувалося з директорами бібліотек. Останні самостійно готують грантові проекти й отримують немалі суми на свій розвиток. Польські колеги погодилися допомогти нашим фахівцям у розробці подібних проектів. Планується, що невдовзі керівники бібліотек області поїдуть до своїх колег за кордон і підпишуть меморандум про співпрацю.

Щоправда, до такої ініціативи частина директорів книгозбірень ставляться інертно та не виявляють бажання вдосконалюватись. У зв’язку з цим, в обласній раді заговорили про можливі кадрові зміни. Тих, хто не хоче працювати, планують замінити ініціативними та прогресивними бібліотекарями.

Вибір читачів за тиждень

Відео