Тернополянкам на замітку: як пити воду, щоб схуднути

1499165220_uttu

Всі ми багато разів чули про те, що потрібно пити воду, щоб схуднути. Але як себе змусити це зробити? Що б розібратися в цьому ТЕРЕН розповість тернополянам  наскільки корисна вода  і скільки потрібно її вживати. Так скільки ж потрібно пити «на дієті»?

Дієтологи і вчені в один голос стверджують, пити потрібно з розрахунку один літр води на тридцять кілограм ваги людини відповідно. Якщо у вас 60 кілограм вам потрібно вживати два літри і так далі. Але що робити в тому випадку, якщо у вас багато надлишкової маси? Наприклад, ваш вага 100 кілограм, в цьому випадку вам потрібно випивати чотири літри. Останні дослідження в цьому напрямку стали більш точними, вони твердять, що кількість випитої води повинна відповідати кількості калорій з'їдених вами. Якщо ваш раціон складається з 1200 ккал, то кількість води має бути не менше цієї цифри плюс ще півлітра і в результаті близько двох літрів рідини на добу. Відповідно якщо ваш раціон включає 2000 ккал, то кількість рідини два з половиною літра.

Навіщо стільки пити води?

Вода дуже важлива для нашого організму:

- вона допомагає виводити з організму продукти розщеплювання білків, жирів і вуглеводів.

- вода потрібна для біохімічного процесу, іншими словами для переробки жиру.

- достатня кількість води допомагає відновити еластичність шкіри.

- допомагає прискорити обмін речовин, що важливо при дієті.

- потрібно пам'ятати, що тільки насичені водою клітини організму можуть розчиняти жири

Як правильно пити воду.

- вранці натщесерце пити склянку теплої води. Це допоможе позбутися від запорів і допоможе організму легше впоратися з подальшою чашкою кави.

- якщо хочеться перекусити, випийте склянку цієї цілющої вологи, це допоможе вам позбавитися від звички перекушувати.

- пийте перед прийомом їжі не менше ніж за двадцять хвилин.

- під час виконання фізичних вправ потрібно обов'язково пити воду. Так як температура тіла підвищується і прискорюється обмінний процес, вода допоможе виводити токсини.

Помилки, які ми допускаємо, коли неправильно вживаємо воду.

- не можна пити воду під час їжі, запиваючи їжу, це призводить до відкладення жиру в організмі.

- якщо пити воду безпосередньо перед самим прийомом їжі, це призводить до порушення травлення, так як Ви розбавляєте шлунковий сік і змиваєте корисні ферменти в нижні відділи травного тракту. Їжа не перетравлюється повністю і затримується в шлунку до того часу, поки організм не виробить нову порцію шлункового соку.

- намагайтеся не вживати багато рідини перед сном, так як можливі набряки або дискомфорт під час сну викликаний частим відвідуванням туалету.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео