Віра Олександрович

Звідки на Тернопільщині взялися понад 2 мільярда гривень?

ЄСВ

Майже 2,1 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) уже сплатили страхувальники Тернопільщини.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Із початку цього року до бюджету платники Тернопілля забезпечили 2 млрд 078,3 млн грн ЄСВ, - уточнили у податковій. - Це - на 347,4 млн грн більше, ніж очікували. Виконання бюджетного призначення становить 120,1%. Порівняно із січнем-жовтнем минулого року вдалося забезпечити приріст надходжень на 726,6 млн грн, або аж на 53,8%.

Зокрема, за підсумками жовтня поточного року на соціальні гарантії спрямували 229,4 млн грн ЄСВ. Порівняно із минулорічним періодом, надходження зросли на 84 млн грн, або на 57,8%. Індикативний показник виконали на 112,5%, адже додатково надійшло 25,5 млн грн.

Така позитивна динаміка підтверджує пріоритети у роботі фіскальної служби - вжиття заходів щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення, - вважають у ГУ ДФС у Тернопільській області. – Тому ми звернулися до тих роботодавців регіону, які ще виплачують своїм працівникам неофіційну зарплату і попросили забезпечити офіційне працевлаштування людям, а відтак своєчасно і в повному обсязі сплачувати відрахування із реальних заробітків працівників. 

Лише офіційне працевлаштування, на думку фіскалів, дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а відповідно, теперішня сплата ЄСВ – це їхня майбутня пенсія.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео