Орест Сарматський

А чого це фермери почали активно збувати моркву? (Агро-новини)

l05

На сьогоднішній день морква є найбільш затребуваною позицією на ринку овочів борщового набору. На даний момент її активно купують як оптові компанії, які закладають її на зберігання, так і населення, яке формує запаси на зиму. Крім цього, доволі активно фермери збувають моркву і в роздрібні мережі. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Попри високий попит на цей овоч, виробникам не вдається підняти ціни через високу пропозицію моркви в період збирання.

0501
0501

Як і тиждень раніше, фермери продають моркву по 3-4 грн/кг (€0,10-0,13/кг) в залежності від якості. Така ціна є майже вдвічі вищою, ніж в кінці жовтня 2016 р., що зумовлено скороченням виробництва цього овоча.

Європейське село вимирає

У Європейському союзі щоденно зникає близько тисячі аграрних господарств. Цей процес загрожує продовольчій безпеці Європи. Такі тривожні дані містить доповідь з контролю аграрного сектора Європейської Рахункової Палати (ЕСА). Повідомляє rp.pl

Рахункова Палата б’є тривогу, тому що тільки в 2005-2013 роках в Євросоюзі зникли майже 4 млн аграрних господарств —  їх число знизилось з 14,5 млн до 10,7 млн.

0502
0502

Оскільки цей процес не сповільнюється, важко сказати скільки буде в ЄС фермерських господарств за 10, 20 чи 30 років.

Пежо Сітроен Україна презентувала автомобілі для аграріїв

Компанія «Пежо Сітроен Україна» представила нові моделі автомобілів для аграріїв на Міжнародній агропромисловій виставці AgroExpo-2017, повідомляє Traktorist.ua.

«Модельний ряд підбирали спеціально для виставки. Презентуємо Citroen Jumper з бортовою платформою, який можуть експлуатувати агродилери  і агровиробники для транспортування запасних частин. Також — Citroen Berlingo, який оснащений стелажними системами. Ці автомобілі переоснащені під сервісні автомобілі для обслуговування аграрної техніки», — розповідає національний менеджер з продажу техніки «Пежо Сітроен Україна» Володимир Барбаш.

0503
0503

В компанії наголосили, що всі автомобілі адаптовані під українські дороги і оснащені підсиленими підвісками, надійними та економічними дизельними двигунами. Комплектація автомобілів відповідає вимогам покупців для комфортної експлуатації. На всі комерційні автомобілі діє офіційна гарантія 2 роки без обмеження пробігу. Також діє програма Peugeot Assistant або Citroen Assistant — це цілодобова сервісна допомога в дорозі.

Вибір читачів за тиждень

Відео