Оксана Бучко

На Тернопільщині продавали «небезпечні» світильники

_dsc7092

Безпечність нехарчової продукції, яку розповсюджують на Тернопільщині, перевіряли протягом жовтня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Тестували під час перевірок іграшки, дитячий одяг та взуття, мийні засоби, електричне та електронне обладнання.

Протягом зазначеного періоду проведено 4 позапланових перевірки характеристик продукції у їх розповсюджувачів, у 3 з яких встановлені порушення вимог законодавства. На суб’єктів господарювання склали 6 протоколів про виявлені порушення законодавства, винесли 6 постанов про накладення штрафних санкцій на суму 23,8 тис. грн., повідомляє dpss-te.gov.ua.

Також виявили порушення пунктів 28, 41, 42 Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 року №1067. Це стосується розповсюджувача настільних світильників марок «Ретро 1» та «Техно 1». Продукція не містила знаку відповідності технічним регламентам, інформації про найменування та контактну поштову адресу виробника (імпортера) та інструкцію про безпечність.

В ході перевірки спеціалісти встановили, що суб’єкт господарювання, який розповсюджував світильники, є виробником даної продукції. За вказані порушення вимог законодавства на нього склали протокол та винесли постанову про накладення штрафних санкцій згідно п. 2 ч. 2 ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляду і контроль нехарчової продукції», видали рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, а саме обмеження надання зазначеної вище продукції на ринку до усунення формальної невідповідності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео