Вже втретє на Тернопільщині проводять унікальний чемпіонат (відео)

DJI_0002.MOV.00_08_20_17.Still001

ІІІ-й Західноукраїнський чемпіонат на кращий гібрид кукурудзи та цукрового буряка сьогодні, 7 листопада, відбувся на полях компанії “Агропродсервіс”, в селі Настасів, що під Тернополем.

- Це нам цікаво, адже ми вивчаємо кращі гібриди і маємо змогу тут в себе на демонстраційних полях їх дослідити та побачити результати. І потім впроваджувати найефективніше, що з’являється нині в селекції цих культур. Ну і звісно для компаній, які виробляють чи реалізують насіння, це – цікаво, - каже директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран

У конкурсі беруть участь 15 компаній, які представили 144 гібридів кукурудзи та 4 підприємства, які запропонували 45 гібридів буряка. Працівники ПАП «Агропродсервіс» самостійно висаджували і вирощували рослини в ідентичних умовах, аби мати змогу визначити найкращі гібриди.

- Ми повністю проводимо збирання, фіксуємо фізичну вагу, визначаємо показники вологості кукурудзи, залікову вагу і визначаємо переможця в трьох номінаціях в залежності від груп стиглості, - розповідає Андрій Баран.

Що стосується буряка, то переможців також три відповідно до показників урожайності, цукристості та комплексного результату сукупності двох попередніх показників. Участь у конкурсі взяла і дистриб’юторська компанія «Агроскоп», яка співпрацює із «Агропродсервісом» майже 15 років.

- Забезпечуємо найкращим насінням, відповідно технологічними засобами захисту рослин і продуктами для підживлення. Стоїть завдання виростити 10 тон кукурудзи з 1 га, і ми його стараємося виконати. І так само по інших культурах, - каже представник компанії «Агроскоп» у Тернопільській області Олег Танасевич.

Уже традиційно участь у чемпіонаті взяли не тільки українські компанії, а й підприємства зі світовим іменем.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=QTanlotZ-gU[/embed]

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео