Оксана Бучко

Кращі тернопільські вчителі отримуватимуть більшу надбавку

школа5

Надбавку за престижність праці зроблять з 2018 року обов’язковою. Її розмір встановлять на рівні 20 % для усіх вчителів та 30 % - для кращих педагогів, пише budgetnyk.com.ua.

Про такі зміни повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час в зустрічі з керівниками обласних управлінь освіти.

Оплату праці педагогів просувають на один тарифний розряд Єдиної тарифної сітки. Більше отримуватимуть вчителі за викладання в інклюзивних класах.

 - Якщо зараз обсяг надбавки за престижність — рішення місцевої влади, то з 2018-го ми робимо її обов’язковою. Очевидно, що ці гроші передбачені в межах освітньої субвенції, яку ми даємо на зарплати вчителів з держбюджету. Кращі педагоги — наприклад, ті, що візьмуть перший клас в межах реформи НУШ, вчителі в інклюзивних класах та інші, мають отримати надбавку на рівні 30%», – пояснила Лілія Гриневич.

Також на зустрічі йшлося про те, що до видатків на наступний рік слід обов’язково закласти поділ класів на групи для вивчення іноземних мов, трудового навчання.

фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео