Тернополян запрошують на «Епічну лекцію: фантастична революція та де її шукати»

23376111_1393140370809271_4474546374356561919_n

19 листопада в «Бункермузі» презентують новий медіа–журнал та платформу «Артефакт». Автори проекту також розкажуть про українську революцію 1917 року використовуючи схеми, меми та чорний гумор.  Початок о 17:00. Вхід вільний.

- Ми навмисно називаємо «Артефакт» як журналом, так і платформою. Спочатку мали ідею – креативно та просто писати про історію, літературу. Але з часом виникло розуміння, що все це має спільні точки дотику. Наприклад, у Львові є всім відома «Криївка». Це заклад, створений на основі фактів та міфів про ОУН, УПА, Степана Бандеру. Це той момент, коли історія використовується не як інструмент політичного піару, ворожнечі, а як основа для креативу і творення. Заклад дав сотні робочих місць, приніс наповнення до міського бюджету, став своєрідною візитівкою Львова. Тому ми й вирішили, що історія, туризм, культура, міський простір можуть гарно взаємодіяти, створюючи нові смисли. На цій основі постав «Артефакт», - говорить Роман Коржик, засновник журналу.

Другою частиною події стане «Епічна лекція: фантастична революція та де її шукати. 1917 рік». Журналісти «Артефакту» використовуючи дизайн, інфографіки та історичні меми розкажуть про Грушевського, Центральну Раду, Петлюру, Винниченка та інших соціалістів, які сто років тому розпочали будувати молоду державу, відмовилися від армії та поринули у пітьму. Журналісти розкриють різноманітні погляди істориків на феномен Української революції, покажуть як тема 1917 року стала популярною у соціальних мережах та як УНР, ЗУНР, Центральна Рада перетворилися на меми і об'єкти чорного гумору.

Вибір читачів за тиждень

Відео