Віра Олександрович

На Тернопільщині підприємці ризикують і… програють

Акциз

За порушення у сфері роздрібної торгівлі алкогольними і тютюновими виробами  платникам Тернопільщини вже анулювали 522 ліцензії.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Відповідно до законодавства, роздрібна торгівля алкогольними напоями і тютюновими виробами передбачає у суб'єктів підприємницької діяльності наявність ліцензій, - нагадують у податковій. - Загалом у Тернопільській області кількість діючих ліцензій становить 4640, у тому числі: 2565 - на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 2075 - на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном.

Водночас за порушення у сфері роздрібної торгівлі такими товарами із початку року анулювали 292 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 230 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Зокрема, за порушення вимог статті 15-3 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями) у частині продажу алкоголю і цигарок особам, які не досягнули 18-ти років, анулювали 21 ліцензію на право торгівлі алкоголем, а за продаж підліткам цигарок - 8.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео