Віра Олександрович

Тернопільщина: уже повернули 337 мільйонів, обіцяють віддати і решту

ПДВ

Платники Тернопільщини вже отримали 337 млн грн заявленого до відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

За 10 місяців цього року 67 суб’єктів господарювання Тернопільської області заявили бюджетне відшкодування ПДВ у 343 млн грн, - кажуть у податковій. - Торік ця сума за відповідний період становила лише 258 млн грн.

На початку листопада платникам податків області уже відшкодували із держбюджету 337 млн грн ПДВ, тоді як торік ця сума була 189 млн грн.

За результатами перевірок, із початку року вдалося упередити 0,2 млн грн заявленого до відшкодування ПДВ, - уточнили у податковій. - Загальний залишок невідшкодованого ПДВ становить 47 млн гривень. Причому 31 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, за вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів. Ще 16 млн грн – нині на стадії судового і адміністративного розгляду.

До речі, на початку минулорічного листопада невідшкодований залишок ПДВ на розрахунковий рахунок становив 95 млн грн. Варто нагадати, що із 1 квітня 2017 року впровадили Електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ. Можливо, причина – саме в ньому.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео