Тернополянам варто знати: за перевищення швидкості – штраф 3400 грн., за смертельне ДТП – 12 років в’язниці

нові штрафи

Посилити відповідальність за правопорушення на дорогах пропонує Кабмін. Зважаючи на катастрофічну ситуацію із безпекою на дорогах, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков днями представив законопроект, який покликаний змусити водіїв поводитися обережніше. Якщо нові умови санкцій підтримають депутати,   то впровадять у життя їх уже з 1 січня 2018 року.

У законопроекті пропонують збільшити штрафи за перевищення максимально дозволеної швидкості руху у межах міста до 3400 грн. Щонайменше таку ж суму сплатить порушник, що утік з місця ДТП. А ще у такому випадку може бути позбавлений права керування транспортним засобом до 6 місяців.

Керування без прав водієві обійдеться у 20 400 грн., повторне порушення протягом року – 40 800 грн. Суворіше карати законодавець пропонує за вчинення смертельних ДТП – до 12 років позбавлення волі.

Окрім цього, аби мінімізувати ризик аварій із травмованими та загиблими, пропонують обмежити швидкість руху в населених пунктах з 60 км/год до 50 км/год.

Є намір змінити й порядок видач посвідчень водія. Термін дії вперше отриманих прав обмежити 2 роками. Якщо протягом цього часу у водія не більше двох порушень – йому видають посвідчення на 30 років. Інакше – заново складати іспит.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео