В Тернополі розкажуть про останній бій УПА

KNIGA-NA-SAYT

Книгарня «Є» та видавництво «Мандрівець» запрошують на презентацію книжки-коміксу «Віра і воля», що відбудеться 16 листопада за участю співавторів Леоніда Бицюри та Віктора Уніята. Початок – о 18.00. Модератор – Юрій Матевощук.

Правду можна надовго заховати, але не можна зовсім знищити. І вона повертається до нас у вигляді справжньої історії багатовікової боротьби за незалежність, у якій кожний наступний період успадковує досвід попередніх визвольних змагань. У цій книзі оповідається про останній бій УПА, що відбувався на Тернопільщіні в 1960-му році. Незаперечні факти спростовують наклепи, зведені Кремлем, та доводять, що єдиною метою та мрією українців завжди було здобуття незалежності України.

«Описаний у книзі останній бій УПА був на території Тернопільщини 14-го квітня 1960-го року, – розповідає співавтор книжки-коміксу, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. – Тоді народився задум не тільки нагадати про цей факт, але підготувати проект, який би зміг донести цю інформацію нашим братам, нашим українцям на Сході України».

Книга розповідає історію Марії Пальчак, яка стала учасницею останнього бою повстанців.

Адреса Книгарні «Є»: м. Тернопіль вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 25-44-59. Вхід вільний.

Вибір читачів за тиждень

Відео