Орест Сарматський

Відомі у світі фірми-виробники насіння успішно апробували свою продукцію на Тернопільщині (фото)

Заставка07

На Тернопільщині під час ІІІ-го Західноукраїнського чемпіонату на кращий гібрид кукурудзи та цукрового буряка продемонстровано ефективні сорти насіння.

Як вже повідомляв ТЕРЕН, на полях компанії “Агропродсервіс” в селі Настасів, що під Тернополем, позмагатися чиї цукрові буряки та кукурудза найкращі, вирішили провідні компанії України, які відомі у світі. Кожна із них займається селекцією та реалізацією насіння цукрового буряка. Окрім них, в чемпіонаті брали участь 16 фірм, що займаються селекцією насіння кукурудзи. Вони представили 144 гібриди. Менеджер з регіонального розвитку компанії Limagrain у Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській областях Микола Солян, розповів, що, так би мовити, «портфель» гібридів кукурудзи у їхній компанії максимально адаптований до запитів сільгосптоваровиробників.

z02
z02

- У своїй селекційній роботі фахівці Limagrain виділяють наступні моменти: збільшення урожайності та її стабільності, поліпшення якості зерна, стійкість до комах-шкідників, створення ранньостиглих гібридів, швидкість віддачі вологи, збільшення маси зерна. На полях «Агропродсервісу» ми представляємо наші гібриди кукурудзи, які найбільше підходять до цієї зони вирощування і дають стабільний, високий врожай. З «Агропродсервісом» ми співпрацюємо вже не один рік і не тільки по кукурудзі, а і по соняшнику, озимих зернових. Такі заходи потрібні, передусім, агровиробникам, які наочно переконуються у перевагах тих чи інших гібридів. Все відбувається на їхніх очах, усе об’єктивно, це набагато краще, ніж їхати до сільгсопвиробників і переконувати їх придабати той чи інший гібрид, - каже Микола Солян.

А от, Тарас Рижак, представник агрокомпанії ТОВ «Агро-арена», яка є офіційним дистриб’ютором компанії «Маїс», виробника насіння кукурудзи, розповів, що агропромислова компанія «Маїс» вже більше 20 років є важливим гравцем на аграрному ринку України.

z01
z01

- Завдяки зусиллям нашої команди, в якій кожен знає і виконує професійно свою роботу, досягнуто високих результатів в багатьох галузях сільського господарства. Компанія «Маїс» постійно орієнтується на потреби ринку та прагне бути більш динамічною, щоб вчасно рекомендувати і впроваджувати нові технології в сільськогосподарське виробництво як в рослинництві, так і в тваринництві, - каже Тарас Рижак.

z04
z04

За його словами, провідним напрямом діяльності компанії є насінництво. Тут працюють над власною селекцією саме для того, щоб зробити гібриди максимально ефективними в сучасних природно-кліматичних умовах. Завдяки використанню найсучасніших виробничих потужностей, продукція нашої компанії завжди має найкращу якість. Так, завдяки інвестиціям стало можливим розширення потужностей кукурудзо-калібрувального заводу вдвічі, модернізація селекційного центру. До речі, 15% посівних площ в Україні засівається гібридами від Черкаського «Маїсу». 60% продукції цієї компанії споживається аграрними холдингами Кернел, Українські Аграрні Інвестиції та іншими. Всі зусилля  компанії спрямовані на забезпечення зростаючого попиту українських аграріїв на гібриди кукурудзи найвищої якості.

z05
z05

- Наша мета – побудова довгострокових партнерських відносин з виробниками сільськогосподарської продукції. Так,  ще раз нагадаю, вже понад 20 років триває співробітництво між компанією «Маїс» та українським товаровиробником і така співпраця є плідною і стабільною. Більше того, сьогодні «Маїс» надає послуги з виробництва насіння своїм іноземним партнерам, має змогу реалізувати гібриди кукурудзи цих компаній, ставши їх офіційним дистриб’ютором, - розповів Тарас Рижак, представник агрокомпанії ТОВ «Агро-арена» , яка є офіційним дистриб’ютором компанії «Маїс» в Україні.

z03
z03

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео