Оксана Бучко

На Тернопільщині дітей-сиріт на свята запрошують у сім’ї

23414209_10155208259553790_1332151825_n

Подарувати святковий час дітям із інтернатних закладів мають можливість жителі Тернопільщини. Акція «Запроси дитину на свята у родину» триває з 15 листопада до 15 грудня. Проводять її БФ «Майбутнє сиріт» спільно з службою у справах дітей облдержадміністрації за підтримки The Global Fund for Children.

- Кожного дня звертаються двоє-троє чоловік, які хочуть взяти дитину, - розповідає координатор проекту Ірина Вакалюк. – Такі люди повинні заповнити анкету в службах у справах дітей в районних державних адміністраціях чи в обласній. Після перевірки житлових умов вони отримають право забрати дитину.

У сім’ю можна брати вихованців, які навчаються в 6-11 класах. Тривалість такого святкування – від 5 днів до 2-ох тижнів.

- Ми маємо позитивний досвід такого проведення часу дітей із інтернатів у сім’ях, - продовжує Ірина Вакалюк. – Результати попередніх акцій – всиновлення, оформлення опіки чи продовження наставництва для дітей, які гостювали на свята.

Охочим взяти дитину у сім’ю можна звертатись до організаторів: БФ «Майбутнє сиріт» (0966839013) або одразу у місцеві служби у справах дітей. У будь-якому випадку потрібно заповнювати анкету у службі, тож людям з районів слід зголошуватись у районному центрі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео