Віра Олександрович

Тернопільщина: на ремонт доріг заробили 73 млн грн, але цього замало

Гривні

На ремонт доріг Тернопільська митниця ДФС уже спрямувала понад 73 мільйона гривень. Втім, обласна влада розраховувала на значно вищу суму.  

Тернопільська митниця ДФС, як і загалом митниці країни, доводить ефективність своєї роботи, запевнили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Так, за підсумком 10 місяців до бюджету перерахували 1 млрд 18 млн грн, - кажуть у податковій. - Фактичні надходження, порівняно із січнем-жовтнем минулого року зросли на 288 млн грн, або на 39%. Це дає можливість ДФС виконати свої зобов’язання із фінансування ремонту і реконструкції дорожньої інфраструктури.

У рамках експерименту, за результатами роботи Тернопільської митниці ДФС, лише за жовтень 2017-го очікують зарахування 2,5 млн грн до спеціального фонду Тернопільського обласного бюджету для фінансового забезпечення будівництва і реконструкції автодоріг загального користування. Тож загальна сума за 10 місяців становитиме 73,2 млн грн.

У розрізі видів податків найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість (ПДВ) – 871,9 млн грн (приріст до минулого року - 210,4 млн грн, або 32%), - уточнюють на митниці. - Також сплатили 114 млн грн - мита (+54,5 млн грн); 29,5 млн грн - акцизного податку (+22,3 млн грн, або у 4 рази більше); 2,3 млн грн - плати за здійснення митних формальностей та інших платежів (+0,6 млн грн, або 35%).

Серед товарів, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, були легкові автомобілі, сідельні тягачі і трактори колісні, машини або механізми для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, причепи і напівпричепи для перевезення вантажів, а також традиційно - свіжоморожена риба.

Нагадаємо, про митний експеримент і його результат на Тернопіллі йшлося під час сесії облради 2 листопада (докладно про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.). Тоді голова обласної держадміністрації Степан Барна, який є одночасно депутатам від БПП, виголосив цілу промову про користь збереження митного експерименту. Втім, очільник зауважив, що через новації Кабміну Тернопілля може недоотримати навіть у 2017-му ту суму на ремонт доріг, на яку розраховувало на початку року. Через це пан Барна навіть запропонував зробити окреме звернення від обласної ради до Києва.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео