Орест Сарматський

В Україні вирощують ягоди, від яких молодіють жінки (Агро-новини)

l18

На Херсонщині китайські фермери почали вирощувати ягоди годжі, які сповільнюють старіння та омолоджують тіло. Особливою популярністю вони користуються серед жінок, пише “Агро-Центр”.

Фермери, посадивши кущі ягід, навіть не очікували отримати з них врожай. Китайський фермер Ван засіяв ягодами годжі 2 га заради експерименту. В китайській медицині вважається, що чорні ягоди значно корисніші. Ягоди містять багато вітамінів, в тому числі речовин, які омолоджують та уповільнюють старіння людського організму. Годжі планують вирощувати для експорту у країни Європи.

1801
1801

Головною властивістю цієї китайської, а точніше – тибетської рослини, вважається наявність в них виняткового набору різноманітних натуральних елементів, який робить Годжі не тільки корисними і смачними, а ще й чудодійним:

– Присутні 18 амінокислот, більшість з яких вважаються вкрай потрібними для нормальної життєдіяльності людського організму.

– 21 необхідний мінеральний елемент – наприклад, цинк, залізо, йод.

– Кількість вітаміну C в плодах в сотні разів вище в порівнянні з цитрусовими.

– Кількість заліза в багато разів вище в порівнянні зі шпинатом.

– Вітаміни В1, B6, В2 і вітамін Е. Також, складні цукру, більшість з яких не виявлені в жодному іншому продукті. Маються на увазі вуглеводи групи LBP.

Україна і Саудівська Аравія домовилися про інвестиції в агросектор

Україна і Королівство Саудівська Аравія підписали меморандум про інвестиційне співробітництво у сфері сільського господарства.

Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства, документ був підписаний під час візиту президента Петра Порошенка до Саудівської Аравії. Від імені уряду України меморандум підписав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

Як зазначається, міжурядовий документ на законодавчому рівні визначає конкретні напрями двостороннього інвестиційного співробітництва у сільськогосподарській галузі та механізми заохочення інвестицій у сільське господарство. Зокрема, сторони здійснюватимуть обмін інформацією про інвестиційне середовище, включаючи аграрну політику, правила та регулюючі нормативні акти з питань залучення інвестицій, податкового регулювання, потенційних інвесторів із зазначенням їхніх потреб, а також наявність інвестиційних компаній, які мають намір проводити діяльність у галузі сільського господарства та діючі програми підтримки інвестицій.

1802
1802

«Сільське господарство є ключовою складовою торговельно-економічного співробітництва між нашими країнами, а частка продукції АПК в загальній структурі українського експорту до Саудівської Аравії є найбільшою. Підписання Меморандуму — це можливість розширити наше співробітництво у сфері сільського господарства та відійти від моделі прямих поставок сировини, залучивши інвестиції у вітчизняний агросектор, зокрема в переробну промисловість. Уряд України готовий надати  відповідне сприяння саудівським інвесторам», — прокоментував Максим Мартинюк.

Закупівельні ціни на молоко досягли максимуму

Закупівельні ціни на молоко у жовтні 2017 р. перетнули рубіж в 10 грн/кг. Завдяки цьому, окремі виробники прагнуть компенсувати раніше втрачені обсяги.

Як говориться у повідомленні Асоціації виробників молока (АВМ), вартість молока екстра ґатунку в другій половині жовтня склала близько 10,6 грн/кг. Вищий ґатунок переробники купують від 7,5 до 10 грн/кг, перший — від 7,5 до 9 грн/кг. Ціни коливаються залежно від розміру партії та регіону.

1803
1803

Однак подальшого здорожчання очікувати не варто, вважають експерти. Невдовзі закупівельні ціни стабілізуються, кажуть в асоціації.

«Основний драйвер подорожчання – експорт – вже не такий активний, як раніше. Масло, яке підтримувало ціни на молоко, теж дешевшає. На кінець жовтня у США вартість продукту знизилась на 2% — до 5 $/кг, в Океанії — на 1,9% — до $5,8, а в Європі — на цілих 11,3% — до 6,4 $/кг», — пояснила аналітик АВМ Яна Музиченко.

Світові експерти прогнозують чергове зниження цін на молочні продукти та сировину уже в першій половині 2018 року.

«Фермерам вже зараз потрібно готуватися до таких змін», — вважає Музиченко.

Вибір читачів за тиждень

Відео