Виставка кераміки та живопису відбудеться у Тернополі

ДОЛЯ

23 листопада о 19:00 у тернопільській галереї «Бункермуз» розпочнеться відкриття виставки кераміки та живопису «відЧУТТЯ» Маріанни Вахняк. Ця Коломийська мисткиня — представниця наймолодшого покоління Львівської школи кераміки.

Як пояснює авторка, роботи експозиції — фіксування  внутрішніх реакцій засобами форми, силуету, кольору.

Кожен із представлених творів торкається певної проблематики: пережитої, переосмисленої, чи тільки-но виявленої авторкою. У сукупності експозиція є калейдоскопом актуальних, абстрактних і конкретних моментів сьогодення, відображених через призму суб’єктивного світосприйняття.

РАНОК І
РАНОК І

КІШКА Маріанна Вахняк
КІШКА Маріанна Вахняк

ВИБІР Маріанна Вахняк
ВИБІР Маріанна Вахняк

Довідково:

Маріанна Вахняк народилась 21 травня 1987 року в м. Коломия Івано-Франківської області. Випускниця кафедри художньої кераміки Львівської національної академії мистецтв.

Маріанна Вахняк працює в галузі декоративної кераміки,  живопису, дизайну; займається науково-дослідною працею. Авторка шести персональних виставок та учасниця численних обласних, регіональних, Всеукраїнських та міжнародних виставок, симпозіумів та пленерів.

Член Національної спілки художників України, аспірантка, викладачка ЛНАМ. У 2014 художниця в резиденції Асоціації керамістів у рамках Міжнародного Біенале кераміки в Ревель Тюфе (Франція). Координаторка пленерів кераміки «ART-Ґражда» (2010р.), «Раку-2013». Належить до Національної спілки художників України та Коломийської асоціації мистців.

Роботи зберігаються в Malicorne Espace Faïence (Франція), Національному музеях народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Бобринського та Етнографії і художнього промислу, ЛНАМ’у,  Малобілозерчанської естетичної гімназії-інтернат «Дивосвіт», у приватних колекціях Канади, Литви, України, Франції.

Анна Золотнюк

Вибір читачів за тиждень

Відео