Сезон зимових фруктів у Шумську почався з… гнилих (фото)

гранат

На те, що в одному із супермаркетів Шумська купила геть не придатний для їжі гранат, поскаржилася у Фейсбук Оля Кухарець.

«Якесь невезіння. Купила гранату дитині в «Рукавичці», майже вся гнила, вибирала кращу, не раджу брати, бо там вибрати вже немає з чого» – написала жінка.

Аби не потрапити у таку ситуацію поставтеся прискіпливо до вибору граната. Простежте, щоб на шкірці не було видимих пошкоджень, а також рудуватих цяток – це може бути ознакою гнилі. Не беріть тріснуті плоди – навіть якщо видимий вміст такого граната виглядає привабливо. Сік всередині зерен вже міг скиснути або заграти, а самі вони будуть покриті цвіллю.

Фрукт зі зморщеною і шорсткою шкіркою, швидше за все, був зірваний дуже давно, і вже встиг зіпсуватися всередині. Надто гладкий плід, можливо, не дозрів. На маківці гранату обов'язково повинна зберегтися «коронка», але на ній не може бути зеленуватих паростків.

Вага одного граната – від 400 до 800 грамів. Можете оцінити їх вагу, потримавши в руці. Ті, які здаються важчими, ніж виглядають, з більшою ймовірністю виявляться соковитими і стиглими. До речі, в хорошому гранаті кількість соку становить 60% від загальної ваги. Тому не соромтеся, беріть більше.

Фото Олі Кухарець

Вибір читачів за тиждень

Відео