Тернополянам варто знати, що їсти взимку?

778ed69c9ff1470e5a7df1939f2181db

Саме взимку тернополяни звикли їсти шкідливу їжу. На вулиці холодно, тож хочеться чого смаченького та й зайвих декілька кілограм від курткою і теплими сведрами ніхто не помітить. Однак, скидати ці зайві кілограми весною потім дуже важко. Тож ТЕРЕН розкаже, як їх не набрати.

Ідеальна їжа взимку

Коли на вулиці холодно, важливо їсти  коренеплоди, наприклад, моркву, редьку, буряк. Ці овочі прекрасно перетравлюються організмом і не падають в шлунку, як зайвий вантаж. Також вони  додадуть енергії всьому організму. Відрегулювати обмінні процеси в організмі допоможе сира морква, яка містить калій, магній, натрій і кальцій. Пробудити апетит і вивести солі важких металів з організму допоможе редька, яка до того ж є цінним джерелом вітамінів В. Для поповнення вітаміну С потрібно обов'язково з'їдати листові овочі. Салати з капусти, буряка, шпинату дуже смачні, вітамінні і корисні, вони стимулюють роботу кров'яних клітин в організмі.

Готуємо з розумом

Правильні овочі та фрукти можуть стати шкідливими при неправильному їх приготуванні.  Потрібно враховувати при приготуванні страв, що є продукти в вітаміни зберігаються після обсмажування або варіння, а є вітаміни, які не стійкі до нагрівання, це в основному вітаміни групи В і С. При варінні і смаженні зберігають свої корисні речовини, овочі в яких містяться вітаміни А, Е, Л. В деяких продуктах корисних вітамінів більше в шкірці, ніж у м'якоті, наприклад, в огірках і яблуках.

Корисні звички

Шкідлива їжа - це будь-яка їжа, яка з'їдена на ніч. Жінкам треба пам'ятати, що нічні атаки холодильника ніяк не допоможуть зберегти стрункість фігури. Якщо сильно відчувається голод, то можна перед сном випити стакан томатного соку або кефіру, а в якості їжі можна з'їсти трохи овочевого салату без майонезу. Тоді і сон буде міцнішим і травлення не постраждає, а на сніданок можна з'їсти пюре з яблук або вівсяну кашу з горішками і родзинками. Про шкідливу кави варто забути, а запивати корисну їжу потрібно трав'яним чаєм з медом або молоком. Взимку дуже важливо пити побільше рідини, тому можна додавати до обідів і вечерь мінеральну воду, чай з м'ятою і лимоном.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео