Орест Сарматський

Дрібні ферми не мають перспективи — думка (Агро-новини)

жовт3010

Українському фермерству бракує сучасних технологій. У дрібних аграрних підприємств немає перспективи, адже вони не забезпечені сучасними технологіями. Таку думку висловив керівник компанії «Орт Груп Трейд» Валерій Свидерський, повідомляє lb.ua.

За його словами, конкурувати, коли працівники вручну засаджують продукцію, нереально. Також розвитку малого фермерства не сприяє українське законодавство.

«Я володію часткою в шести регіонах України. Більш-менш якось виживає лише Закарпаття І це не завдяки українському законодавству, а завдяки «чорним грошам» угорської влади, які просто ходять і роздають частики колгоспникам. Можливо, ще Львівська область, де Польща заходить на ці території. Все інше — дуже плачевно. Електроенергії немає, інтернету немає, а якщо немає інтернету, то не буде і технологій», — зазначив Валерій Свидерський.

2501
2501

За його словами, складнощі виникають навіть з проведенням електроенергії до ділянок, які мають статус приватного сільського господарства, призначених для ведення товарного сільгоспвиробництва.

«На 1 га землі, щоб хоч щось посадити потрібно мінімум $20 тис. У селянина таких грошей просто немає», —  сказав Валерій Свидерський.

На Вінниччині обікрали пасічника

У Вінницькій області злодії викрали пасіку на 64 вулика. Господар просить допомогти знайти крадіїв.

«В Оратівському районі Вінницької області з 6 по 8 листопада 2017 р. викрадена пасіка — 64 багатокорпусних 10-рамочних вулики », — повідомив бджоляр.

2503
2503

На випадок, якщо пасіку виставлять на продаж, він навів детальний опис вкраденого.

«Дах вуликів зроблений з ОСБ і покритий алюмінієм з типографії. Дно також із ОСБ і має вставлену 20 см смужку із оцинкованої сітки. Корпуси вуликів пофарбовані у блакитний, білий і жовтий кольори».

Тел. для зв’язку 067 430 71 48.  Винагорода за допомогу при повернені пасіки — 20 тис. грн.

Власник пасіки вважає, що зловмисників було двоє. Один з яких є власником мікроавтобуса, на якому був здійснений злочин.

Волинські аграрії використовують відходи цукрового заводу як добриво

Провідні волинські аграрії домовилися із Гнідавським цукровим заводом про купівлю відходів від виробництва біоетанолу. Про це повідомила прес-служба заводу.

Близько десяти керівників сільгосппідприємств Волині ще у серпні на зустрічі з представниками заводу підписали меморандум про можливість постачання мелясної барди (відходів від виробництва біоетанолу) в якості органічного добрива.

2502
2502

Як пояснили представники заводу, ці органічні добрива відповідають всім сучасним вимогам і їх можна використовувати для будь-яких видів культур.

Крім того, форми азоту, фосфору та калію в таких добривах засвоюються орієнтовно на 90%, на відміну від мінеральних, де цей показник на рівні 30-55%.

Вибір читачів за тиждень

Відео