У Кременці шукають фахівців, що знаються на венеціанській таємниці (фото)

муранське скло1

А точніше – муранській. Про те, що на виробництві у приватного підприємця, який спеціалізується на виробах та заготовках з муранського скла, побували потенційні працівники, повідомляє Кременецький районний центр зайнятості. Зараз кременецький бізнесмен має 6 вакансій за професією складальник з обрамлення скла. 

На підприємстві виготовляються різноманітні жіночі прикраси: кулони, буси, хрестики, сережки, браслети, а також скло для наручних годинників, попільнички та інше. Заготовки з муранського скла доставляють з Італії , які проходять обробку (різання, складання, термообробку, шліфування, паяння) до готового виробу. А продають готові вироби уже за кордоном.

муранське скло2
муранське скло2

На сьогодні на виробництві є 8 працівників. Ознайомившись з умовами, що запропонували роботодавці, четверо кременчан виявили бажання пройти стажування з можливим подальшим працевлаштуванням.

міранське скло
міранське скло

Довідка. У 1291 міська влада Венеції вирішила винести майстерні з виробництва прикрас на острів Мурано, щоб уберегти секрети майстрів від конкурентів і позбутися від пожеж, які могли бути викликані розпеченими горнами майстрів. Склодуви отримали нечувані привілеї, але були позбавлені права виїзду.

В Україні також можна придбати вироби з муранського скла. Наприклад, прикраса з однієї намистини в Інтернет-магазині коштує від 300 гривень.

Фото Кременецького РЦЗ та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео