Оксана Бучко

Тернопільська влада передасть деякі обов’язки громадським організаціям (відео)

MVI_7167.MOV.00_00_11_18.Still001

Можливість впроваджувати соціальні проекти за бюджетні кошти мають громадські організації Тернополя. Такий механізм соціального замовлення розробляють на основі відповідної постанови Кабінету Міністрів (№324 «Про затвердження Порядку здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів», - прим. авт.). Як делегувати такі зобов’язання громадським організаціям обговорили під час круглого столу у міськраді 28 листопада.

Механізм соціального замовлення уже діє в Сумах, Одесі, Хмельницькому та в інших містах. За словами експертів, для успішної реалізації такого проекту потрібна готовність влади до співпраці та якісні послуги громадських організацій.

Активісти Тернополя заявили про готовність підтримувати впровадження соціального замовлення. Такими проектами хочуть охопити категорії осіб, які випадають з поля зору під час розподілу соціальної допомоги.

Після визначення напрямків діяльності та закладення коштів у міському бюджеті проводутимуть публічний конкурс. Так визначатимуть виконавців соціальних послуг.

[embed]https://youtu.be/SZhig9EGiGQ[/embed]

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео