Кредитна картка, оцет та наповнювач котячого туалету – що ще допоможе тернополянам взимку «реанімувати» автомобіль?

автомобіль

Уже кілька днів поспіль тернополян лякають погіршенням погоди. Чи не найбільше такі новини засмучують автолюбителів, яким добре відомі особливості водіння у зимову пору. До того ж, часто завести власне авто щастить не усім, або ж на це витрачається зайвий час.

Як уникнути всіляких неприємностей із автомобілем взимку радить «Motor, media, review».

Для очищення вікон і дзеркал від снігу і льоду радять підняти двірники і залишити їх у такому положенні на ніч, щоб вони не прилипли до лобового скла. Запобігти обмерзанню вікон допоможе суміш з 3 частин оцту і 1 частини води: побризкайте її на лобове скло і залиште на ніч. Сніг чистити все-таки доведеться, але зробити це буде значно легше. Суха ганчірка і спирт допоможуть очистити лід зі скла швидше. Якщо під рукою не виявилося скребка, то можна скористатися жорстким шпателем або кредитною карткою, головне – уникайте металу, інакше є ризик пошкодити поверхню. Захистити бічні дзеркала від обмерзання за ніч допоможуть звичайні пластикові пакети.

Якщо припаркувати автомобіль лобовим склом на схід, то ранкове сонце трохи розтопить сніг і допоможе очистити автомобіль трохи швидше.

Відкрити замерзлі замки та двері автомобіля допоможе дезінфікуючий засіб для рук. Також можна прогріти ключ за допомогою запальнички, а потім акуратно вставити його в замерзлий замок. В якості профілактики збризкуйте ключ засобом WD-40. Щоб відкрити замерзлі дверцята, спробуйте натиснути на них. Ще один спосіб – використовувати теплу (але ні в якому разі не гарячу) воду.

Запобігти запотіванню скла, увібрати вологу і запахи допоможе наповнювач для котячих туалетів, який можна заховати, наприклад, в носок і помістити в автомобілі. Крем для гоління допоможе очистити вікна зсередини і також запобігає запотіванню: нанесіть невелику кількість крему і протріть сухою тканиною.

Якщо очікуєте приходу небувалих холодів, акуратно дістаньте акумулятор із машини і занесіть на ніч його додому. Якщо автомобіль не заводиться 15-20 секунд, спробуйте повернути ключ в початкове положення і дайте втомленому акумулятору 2 хвилини відпочити, потім повторіть ще раз. Не повторюйте цей процес багато разів – так ви тільки погіршите стан акумулятора. Хороший орієнтир – швидкість повороту стартера.

Надійний спосіб завести автомобіль – «прикурювання». Тримайте при собі готові кабелі – це допоможе підключитися до акумулятора іншого автомобіля. Але, щоб ваш акумулятор «отямився» і повернувся до свого початкового стану, двигун повинен пропрацювати годину.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео