Орест Сарматський

У яких селах почали встановлювати незвичні зупинки ? (Агро-новини)

104445

У Чехії автобусні зупинки в селах вирішили зробити особливими. Замість стандартних бетонних споруд, тут затишні приміщення з приємним сільським інтер’єром кімнати, пише “Агро-Центр”.

Тут знаходиться зручна лавка, а на стінах шпалери. Окрім стола і стільців тут є також і міні-бібліотека. З проблемою вандалів тут вирішили боротися освітленням та камерами спостереження, які оглядають увесь периметр навколо зупинки.

2901
2901

Обійшлася така зупинка місцевій владі (повна реконструкція) в 170 тисяч чеських крон, що становить близько 200 тисяч гривень.

Закон про ринок землі буде подано в парламент в лютому-березні 2018 р.

Законопроект про обіг земель сільгосппризначення, ухвалення якого необхідне для впровадження в Україні ринку землі, буде подано на розгляд парламенту в лютому-березні наступного року.

Про це заявив президент Української аграрної конфедерації (УАК), народний депутат Леонід Козаченко в ході Українського форуму агробізнесу.

«У нас все готово для того, щоб на наступній сесії поставити це питання на розгляд парламенту. Узгоджені практично всі головні питання. Більшість представників громадськості та депутати підтримують ці пропозиції», — сказав він.

2902
2902

За словами Козаченка, підготовлений документ надає першочергове право на купівлю землі фермеру, який працює в регіоні, де розташована ділянка. При цьому продаж землі іноземцям буде заборонений мінімум на 5 років.

Парламентар уточнив, що, як і передбачалося раніше, законопроект передбачатиме обмеження на концентрацію землі в одних руках в розмірі 200 га.

Однак питання, протягом якого періоду можна буде перепродувати землю після її покупки, ще обговорюється.

Українські аграрії з початку року отримали 3,4 млрд грн дотацій

Українські аграрії у листопаді 2017 р. отримали бюджетну дотацію у розмірі 635 млн грн, що на 157,4 млн грн більше ніж у попередньому місяці.

Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства, загалом сума виплат, отриманих у 2017 р., склала 3,43 млрд грн, що складає 85% від передбачених за цією програмою у поточному році 4 млрд грн.

2903
2903

За вересень Державна казначейська служба України перерахувала з небюджетного рахунку Мінагропроду 1053 агровиробникам більше 635 млн грн. Залишок у 95,7 тис. грн перенесено на наступний місяць.

Вибір читачів за тиждень

Відео