Оксана Бучко

Тернополяни залишаться без одного з серіалів від «95 Кварталу»

920x460

Серіал «Свати» офіційно забороняють в Україні. Прокатне посвідчення на усі серіали та фільми з актором Федором Добронравовом анульовує Держкіно.

Про це у коментарі Громадському радіо повідомив заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін.

На питання про те, з якого моменту серіал зникне з медіапростору, Сергій Неретін відповів: «Можливо, навіть вже сьогодні все буде анульовано».

Ім’я актора 28 листопада занесли до чорного списку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Відповідний перелік формує Мінкульт на підставі звернень РНБО, СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, раніше СБУ прийняла рішення про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки громадянину РФ, актору Федору Добронравову. Співробітники спецслужби задокументували, що росіянин неодноразово дозволяв собі антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Правоохоронці також зафіксували численні відвідування Добронравовим тимчасово анексованого півострова з порушенням порядку, встановленого Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України». Тоді мова йшла про можливу заборону серіалу, проти чого різко виступав його творець продюсер Володимир Зеленський.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео