СНІД - не вирок (фоторепортаж)

Безымянный6666

В рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, за ініціативи студентського уряду та профкому студентів ТНПУ ім. В. Гнатюка, було проведено декілька просвітницьких заходів, серед яких і акція «АнтиСНІД».

Метою заходу стало привернення уваги до ведення здорового способу життя та підвищення рівня толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Адже СНІД — не вирок, якщо ВІЛ-інфекцію виявити на ранньому етапі.

У педагогічному університеті представники студентського уряду та профкому вручали засоби контрацепції та прикрашали одяг усіх небайдужих символічними червоними стрічками. Також розповсюджувалися буклети та брошури на дану тематику.

В лекційній аудиторії для студентів провели інформаційно-просвітницьку лекцію на тему: «ВІЛ небезпечний, доки ти не знаєш про нього». На захід були запрошені лікар-епідеміолог Тернопільського обласного наркодиспансеру Тамара Василівна Буртняк, кандидат біологічних наук, доцент кафедри здоров’я людини, фізичної реабілітації та безпеки життєдіяльності Храбра Світлана Збігнівна. Слухачам розповіли про симптоми, тривалість перебігу та способи профілактики цього захворювання, наголосили, що ВІЛ-позитивні люди нічим не відрізняються від звичайних людей, а інфекція не передається повітряно-крапельним шляхом. Крім того, студентів запевнили, що виявлення хвороби на ранніх стадіях - це запорука повноцінного життя.

Безымянный11
Безымянный11

Безымянный222
Безымянный222

Безымянный333
Безымянный333

Безымянный444
Безымянный444

Безымянный555
Безымянный555

Програму заходів продовжила виставка-конкурс малюнків, а на завершення студенти організували флешмоб під гаслом «Разом проти СНІДу», під час якого розгорнули 16-метрову червону стрічку-символ боротьби з недугою як знак єдності та солідарності проти хвороби.

Студентський уряд та профком висловлює щире сподівання, що організовані події нагадають кожному про персональну відповідальність за своє життя. Бережіть себе, піклуйтеся про рідних і нехай Всесвітній день боротьби зі СНІДом об'єднає нас усіх не тільки 1 грудня, а й усі інші дні в році!

999
999

888
888

777
777

10
10

Фото Піговського Миколи 

Вибір читачів за тиждень

Відео