Тернополянам на замітку: 7 способів не набрати вагу взимку

ftnes-dlya-shudnennya-budinku-dlya-pochatkvcv-vpravi-rekomendacyi_451

Якщо друге підборіддя і пивний живіт не входять у ваші плани на цю зиму, ось кілька порад від ТЕРЕНу, які допоможуть зберегти фігуру і не набрати вагу взимку.

  1. Їжте, скільки захочеться, але по годинах

Для нормального обміну речовин важливо день у день снідати, обідати і вечеряти в один і той же час, бажано до настання темряви. Американські нейрофізіологи з Університету Огайо виявили: штучне світло, нерегулярні і пізні прийоми їжі порушують роботу гормону мелатоніну, який управляє сном.

  1. Спалюйте зайвий жир за допомогою молочних продуктів

Три-чотири порції (50-100 г) йогурту, сиру, сиру твердих сортів, кефіру, молока запускають механізм спалювання жирів всередині клітин і допомагають швидше скидати зайву вагу. Як показали наукові дослідження, вся справа в кальції, фосфорі і магнії - саме ця трійця мінералів прискорює розпад зайвої жирової тканини, особливо в області талії.

  1. Їжте воду

Через нестачу води сповільнюється обмін речовин, погіршується зовнішній вигляд і самопочуття (суха шкіра і ранні зморшки + безсоння), прискорюється процес старіння.

  1. Використовуйте ароматерапію

У зимових екстремальних умовах солодкі і пряні запахи ванілі, кориці, шоколаду, цитрусових, туберози, жасмину, пачулі, лаванди, розмарину не тільки зігрівають і піднімають настрій, а й рятують від заїдання стресів.

  1. Подружіться із лляним борошном

У цьому борошні як на замовлення зібрано все найнеобхідніше для організму - жирні кислоти омега-3 і омега-6, вітаміни групи B, калій, магній, цинк і антиоксиданти, вони важливі для імунітету, нервової системи, мозку, здорової шкіри і волосся.

  1. Маскуйте овочі

Овочі - це клітковина і вітаміни. Без них обмін речовин сповільнюється, а в травному тракті починаються неприємності - запори і запалення. Якщо ви терпіти не можете овочі, ховайте їх, наприклад, в соусах. Макарони і рис заправляйте песто або подібним соусом із зелені, свіжих помідорів, болгарського перцю, цибулі-порею, гострого перцю і авокадо. Картопляні страви і м'ясо - міксом із зеленої цибулі, сметани, солі і гострого перцю. Рибу - сумішшю відвареної дрібно натертого буряка, хрону, лимонного соку і спецій.

  1. Контролюйте апетит

Навчіться визначати, що надовго втамовує голод, а що підвищує апетит. У одних звірячий апетит пробуджує суп, у інших - яблука. Для більшості з нас продукти-провокатори - солодощі, білий хліб і макарони, смажені страви (картопля, м'ясо), м'ясні напівфабрикати та делікатеси (ковбаса, сосиски, нарізки). Вони містять багато солі, цукру і жиру - ця комбінація змінює біохімію мозку і гасить сигнал ситості.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео