Орест Сарматський

Кому дадуть 300 млн грн? (Агро-новини)

uh02

Комітет ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин разом з асоціацією «УКРСАДПРОМ» внесли зміни до проекту держбюджету України на 2018 р., що передбачають виділення 300 млн грн на підтримку садівництва, повідомляє ukrsadprom.org.

0202
0202

Згідно проекту постанови, парламент рекомендує Кабінету міністрів України розглянути можливість передбачення коштів на державну підтримку розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними.

Оголошено переможців конкурсу «Машина року-2018»

Стали відомі переможці конкурсу «Машина року-2018», їх оголосили на Agritechnica 2017, повідомляє traktorist.ua.

0201
0201

Це:

Комбайни Ideal (спільна розробка Fendt та Massey Ferguson).

Навантажувач Claas Scorpion

Картоплезбиральний комбайн Grimme Ventor 4150

Підбирачі Kuhn FBP 3135

Сівалки Lemken Azurit

Комбайн Krone Big X

Обприскувачі Amazone UX 01

Хто кредитуватиме фермерів до 8 млн грн ?

ОТП Банк уклав договір про співпрацю в сфері кредитування аграрних підприємств з компанією ALFA Smart Agro — виробником засобів захисту рослин та мікродобрив. Про це повідомила прес-служба банку.

0203
0203

За умовами програми аграрії можуть отримати кредити від ОТП Банку на покупку понад 60 видів ЗЗР виробництва ALFA Smart Agro за спеціальною ставкою від 12% річних у гривні. При цьому попереднє рішення про фінансування приймається протягом одного дня, а кредитні кошти стають доступними вже на дев’ятий робочий день. Сума фінансування може бути до 8 млн грн, а заставою можуть виступати аграрна розписка або майбутній врожай, а також активи компанії. За словами керівника проекту «Агро-фабрика» (проект з агрокредитування) Івана Єрка, наразі кредитуванням вже скористалося понад 40 господарств.

Вибір читачів за тиждень

Відео