Оксана Бучко

Шлях до лікаря для жителів Тернополя без прописки

IMG_20171206_141546

Жителям Тернополя без прописки слід пам’ятати, дорога до сімейного лікаря для них є довшою. Вона пролягає через термінал Приватбанку. Платними візити до сімейного лікаря зробили згідно змін до рішення міськради про взаємодію з територіальними громадами, які внесли 2 червня 2017 року.

- Сімейний лікар пояснює, що не має права безкоштовно оглядати пацієнтів без прописки, - розповіла тернополянка Ольга Савчишин – Ці гроші, за його словами, на амбулаторії і поліклініки не ідуть. Тож за такі послуги потрібно заплатити 35 грн з комісією. Також є окремі розцінки щодо звернень до інших лікарів і здачі аналізів. Суми коливаються від 16 до 28 грн. Хоча, до прикладу, на огляді у отоларинголога про квитанцію вже не запитували. Мова йде про міську поліклініку №2.

Оплату огляду здійснюють за інструкцією, яку видають у реєстратурі сімейної амбулаторії. Потрібно обрати оплату без картки, ввести номер телефону; підтвердити код з останніх трьох цифр номеру, з якого зателефонують; ввести реквізити поліклініки; вибрати мережу інших послуг; розділ «Медицина та спорт» та внести кошти.

Такий спосіб медичного огляду нетернополян діє до нового року. Які зміни чекають жителів у 2018 році, ще поки невідомо, кажуть в амбулаторії сімейної медицини.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео