Тернополяни проголосували за «лежачого поліцейського», слово – за депутатами

лежачий поліцейський

На вулиці Тарнавського можливо встановлять «лежачого поліцейського». За три дні до завершення голосування петиція набрала 303 голоси із 300 необхідних для того, аби Тернопільська міська рада розглянула це звернення.

Нагадаємо, 10 листопада було подано петицію до Тернопільської міської ради щодо встановлення штучної (дорожньої) нерівності, тобто «лежачого поліцейського» на вул. Г. М. Тарнавського біля 11-ї школи.

У петиції наведено низку випадків ДТП на згаданій ділянці, деякі призвели до загибелі потерпілих.

«Зокрема, 13 грудня 2016 року тут зіткнулись два автомобілі: легковик і мікроавтобус. Внаслідок аварії машина швидкої допомоги, їдучи на виклик, була змушена об’їжджати місце ДТП тротуаром. 18 березня 2017 року на цьому місці зіткнулись дві легкові машини. 26 березня 2017 року автомобіль саме на бажаному місці встановлення лежачого поліцейського збив пішохода; від отриманих травм чоловік помер у лікарні» – йдеться у зверненні.

Востаннє на пішохідному переході поблизу ЗОШ №11 під колеса автомобіля потрапив школяр. Це трапилося 16 листопада. За розповідями очевидців, водій намагався проскочити на жовте світло світлофора.

Долучився до активізації збору підписів та надав розголосу проблемі на вул. Тарнавського наш колега Назар Наджога.

«Ну що ж, ми це зробили. Дуже дякую усім, хто допомагав у зборі підписів. Найбільше вдячна моєму другові Avis Wind (Назару Наджозі). Без його допомоги, мабуть, нічого б не вдалося. Також дякую усім журналістам. Тепер будемо чекати відповіді від нашої влади. Надіюся, що ми отримаємо позитивну відповідь і більше не буде людських жертв» – написала на своїй сторінці у Фейсбук Тамара Вощило.

Фото Тамари Вощило

Вибір читачів за тиждень

Відео