У Збаразькій лікарні придбали плівки на 200 тисяч, але пацієнтів змушують платити

рентген

Зробити рентген у Збаразькій ЦРКЛ обходиться у 40 грн, попри те, що на початку року медзаклад придбав рентгенівської плівки на 200 тис грн.

«Нещодавно мене лікар направила зробити рентген, люб'язні жіночки усе зробили і в кінці процедури сказали, що з мене 40 грн за плівочку. Питання до керівництва та працівників лікарні – за що платять люди, якщо Збаразька ЦРКЛ на початку року закупила плівки на майже 200 тис грн. Як облікуються гроші, на які рахунки поступають?» – написала на сторінці «Збаражчина інфо» у Фейсбук Тетяна Яворівська Атаманчук.

Часто у таких суперечливих ситуаціях медичні заклади стверджують, що це не плата за послугу чи матеріали, а благодійний внесок. Проте, якщо це справді так, то згідно Закону «Про благодійну діяльність та благодійні організації» пацієнт без нагадування та вимог мав би надати кошти, які він вважає за потрібне. У даному випадку – це більше схоже на сталий тариф за послугу чи медматеріал.

Збаражчанка звертається до головного лікаря з проханням розібратися у ситуації і з’ясувати – кому належить ініціатива збору плати за рентгенівську плівку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео