Віра Олександрович

За що тернопільським бізнесменам винні 62 млн грн?

Гривні

Платники Тернопільщини уже отримали 376 млн грн заявленого до відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У січні-листопаді бюджетне відшкодування ПДВ на розрахунковий рахунок у сумі 399 млн грн заявили 68 суб’єктів господарювання Тернопільщини, - кажуть у податковій. - Торік ця сума за відповідний період становила 320 млн грн.

До 1 грудня платникам податків області відшкодували із держбюджету 376 млн грн ПДВ. Тоді як торік ця сума становила усього 230 млн грн.

За результатами проведених перевірок із початку року вдалося упередити 0,2 млн грн заявленого до відшкодування ПДВ, - додають у податковій. - Загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 62 млн грн.

Причому 46 млн грн із цієї суми, за словами фахівців, перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно із вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів. Ще 16 млн грн – на стадії судового і адміністративного розгляду.

Торік у грудні невідшкодований залишок ПДВ на розрахунковий рахунок становив 116 млн грн, - нагадують у податковій.

Варто нагадати, що із 1 квітня 2017 року запровадили Електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ. Після цього проблем із цим податком стало менше.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео