Орест Сарматський

Названо єдину галузь, що нарощує поголів'я (Агро-новини)

06

За останній рік в Україні поголів'я птиці збільшилося на 1,3% — станом на минулий місяць кількість птиці становила 224,4 млн, що на 3,04 млн голів більше, ніж на аналогічну дату 2016 р. Це залишає птахівництво єдиною галуззю тваринництва, яка нарощує поголів'я. Про це йдеться на сайті Асоціації тваринників України.

Варто зазначити, що тогорічна динаміка, навпаки, була негативною, зокрема, торік кількість птиці було менше на 3,6%, ніж роком раніше.

«В області птахівництва спостерігається позитивна динаміка. Причина — різке скорочення виробництва свинини, улюбленого м'ясного продукту українців. Крім того, приблизно на чверть зросли ціни на внутрішньому ринку. Так що свинина через ситуацію з АЧС подорожчала майже вдвічі, українці стали вживати більше курятини, і ціна на курятину, відповідно, теж виросла», — зазначила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

0901
0901

Вона додала, що однією з причин здорожчання також є збільшення експорту курятини. За підсумками січня-серпня 2017 р. Україна експортувала 191,6 тис. т м'яса птиці і субпродуктів, що на 24% більше, ніж за аналогічний період 2016 р

Стан посівів озимих в Україні кращий, ніж торік

На сьогодні посіви озимих культур в Україні перебувають в кращому стані, ніж у листопаді 2016 р, при більш високому вмісті вологи в орному шарі ґрунту. Навіть слаборозвинені посіви в фазі сходів відрізняються рівномірним розвитком, повідомляє УкрАгроКонсалт.

Озимі дещо поліпшили свій фазовий розвиток — повноцінне кущіння і утворення вузлових коренів на посівах відзначається майже на половині площ. Решта посівів перебуває у фазах формування сходів і першого листя.

0902
0902

Похолодання призвело до уповільнення ростових фізіологічних і біохімічних процесів в рослинах. Їх повільний хід сприяв підготовці рослин до зими, зокрема, проходженню першої фази загартування рослин. Зниження температури повітря до мінусових значень свідчить про початок другої фази загартовування.

Племінні свині та товарні поросята зросли в ціні

Постачальники племінних свиней та товарних поросят переглянули ціни, у звязку з укріпленням нового рівня закупівельних цін на свиней забійних кондицій, повідомляє сайт pigua.info.

Про це свідчать результати моніторингу цін Асоціації «Свинарі України» на чистопородних та гібридних кнурів, ремонтних свинок, спермопродукцію та товарних поросят.

Ріст ціни живця спричинений обмеженою пропозицією. Так, протягом року основні постачальники відзначають підвищений попит та працюють із замовленнями на кілька місяців наперед.

0903
0903

З початку листопада тварин вагою 20-30 кг можна придбати по 80-105 грн/кг, а середня ціна пропозиції закріпилася на позначці 90 грн/кг. Поросята у меншій ваговій категорії (10-15 кг) дорожчі — 125-200 грн/кг.

Вибір читачів за тиждень

Відео