Жителям Тернопільщини розповіли, які злочини найважче розкрити

крадіжка

Тернопільські поліцейські неодноразово звертаються до краян для того, щоб іх застерегти та вберегти від зловмисників, які використовують різні схеми для злочинів.

На цей раз тернополянам та жителям області повідомляють про кишенькових зловмисників, які можуть поцупити цінні речі де-інде.

Кишенькові крадіжки відносяться до категорії злочинів, які найважче розкривати. Аби довести вину «щипача», його слід затримати «на гаманці», тобто в момент крадіжки. Однак ця категорія злодіїв дуже обережна й, так би мовити, професійно грамотна. Уміння непомітно витягнути з кишені чужий гаманець і зникнути з місця скоєння злочину злодіями відточується роками, повідомляють на сайті tp.npu.gov.ua.

За статистикою, найбільше кишенькових крадіжок стається в переповненому громадському транспорті, на ринках, у місцях масового відпочинку, в закладах, де продають алкогольні напої тощо. Окрім гаманців, кишенькових злодіїв приваблюють і дорогі мобільні телефони.

Так, до Тернопільського відділу поліції звернулась жителька Борщівського району. Жінка повідомила, що у її малолітньої племінниці викрали дороговартісний засіб зв’язку.

За словами заявниці, вона з родичкою приїхали до обласного центру на закупи. Невідома особа непомітно витягла мобільний телефон «Iphone 7» з верхнього одягу дівчинки, коли вони знаходились на території автовокзалу. За допомогою звернулись до місцевих поліцейських

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ.

Правоохоронці вкотре радять громадянам, як не стати жертвами кишенькового злодія:

  • їдучи в переповненому автобусі, тримайте гаманець, мобільний телефон чи інші цінні речі не в сумочці, задній кишені джинсів, а у внутрішній кишені одягу або в руці;
  • ідучи за покупками по ринку чи в супермаркеті, не кладіть зверху в корзинку гаманець чи барсетку, що може спокусити злодія;
  • у розважальних закладах не «світіть» великі суми грошей. Розраховуючись за придбане, краще дайте потрібну суму дрібними, а не великими купюрами. Бо не виключено, що за вами пильно спостерігає чиєсь недобре око;
  • перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не заводьте сумнівних знайомств у барі чи на вулиці.

Якщо ж вас таки обікрали, не панікуйте, а відразу телефонуйте на лінію «102». Чим швидше надійде повідомлення від потерпілого, тим більше шансів затримати самого злочинця.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео