На посадовця із Тернопільщини відкрили кримінальну справу

07.12-документ

Кримінальну справу на заступника начальника Козівського відділення Нацполіції в Тернопільській області – Михайла Швайки відкрили через квартирне питання. Справу про незаконне збагачення розпочали після звернення юристів bihus.info.  

Провадження проти Михайла Швайки відкрила прокуратура регіону.

Про це у відповідь на звернення юристів проекту “Тисни!” повідомили у Національній поліції. Як з’ясували активісти ГО “Харківський антикорупційний центр”, 3 листопада 2017 року Михайло Швайка придбав квартиру площею 113 квадратних метрів вартістю 795 900 грн. Та сума доходу та заощаджень у декларації поліцейського та його родини більш ніж вдесятеро менша. Цю інформацію активісти передали юристам проекту “Тисни!”, які займаються правовою підтримкою викривачів корупції. Завдяки спільним зусиллям активістів з Харкова і юристів “Тисни!” походження додаткових 700 тисяч гривень на придбання квартири, розслідуватиме прокуратура, пишуть на сайті ovid.com.ua.

Додамо, що у своїй декларації за 2016 рік, Михайло Швайка вніс лише одну земельну ділянку площею 10 сотих у селі Буцнів під Тернополем. Дохід його становив за 2016 рік — 60 тисяч 124 гривні з урахуванням зарплати, благодійної допомоги та соцвиплат. Звідки міг чиновник взяти 700 тисяч на придбання квартири залишається не відомим.

 

Окрім того, Михайло Швайка заповнив ще одну декаларацію вже за 2017 рік, де вказав, що купив кваритру  у Козівському районі площею 113 метрів квадратних. Ціна нерухомості 795 тисяч гривень.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео