Орест Сарматський

У найстарішому місті Тернопільщини і прозвітували, і волонтерів не забули (фоторепортаж)

заставка01

Творчий звіт мистецьких колективів Теребовлянського району присвячувався Дню Збройних Сил України.

Одразу дві події збіглися в часі у найстарішому місті Тернопільщини – Теребовлі. Це - творчий звіт мистецьких колективів Теребовлянського району, присвячений Дню Збройних Сил України та нагородження відзнаками низки місцевих волонтерів, якій допомагають нашим бійцям на Сході України.

А відкрив мистецьке дійство дитячий фольклорний ансамбль «Горинка» Лановецького району. Запитаєте, чому так? А тому, що Теревбовлянщина прийняла творчу естафету саме від Лановеччини.

Слід віддати належне організаторам творчого звіту, який був складений на основі трьох мистецьких епізодів, де органічно переплелися і минуле, і день сьогоднішній України. Глядачі зримо відчули, яка велика роль у різні часи належала і належить захисникам Батьківщини – від козацтва, січових стрільців, воїнів УПА – до нинішніх бійців Збройних Сил України.

m07
m07

Пісні, танці, монологи, театралізовані номери та хореографічні композиції відтворили загальну, піднесену атмосферу звітного концерту.

Це відзначив і начальник обласного управління культури Григорій Шергей, який і передав разом із теребовлянцями символічну скляну естафету із написом «Мистецтво вічне – життя коротке» представникам Кременецького району.

шергей
шергей

А потім керівники Теребовлянського району вручили відзнаки Президента України учасникам АТО – «За участь в антитерористичній операції» та волонтерам – «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». Серед нагороджених – і заслужений художник України, волонтер з Теребовлі Микола Шевчук.

m09
m09

Цього ж вечора військовий капелан отець Михайло Кокора з благословення святійшого патріарха Київського і всієї Руси-України УПЦ КП Філарета вручив теребовлянським волонтерам медаль «За любов та жертовність до України».

m08
m08

  

m11
m11

m01
m01

m02
m02

m03
m03

m04
m04

m05
m05

m06
m06

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео