У тернополян з’явилося нове свято

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Відтепер свято Матері Божої Неустанної Помочі УГКЦ щороку відзначатимуть у першу неділю липня. Відповідний декрет вчора, 11 грудня, підписав патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).

Таке рішення вирішили прийняти зважаючи на те, що останнім часом все більш поширеною серед вірян стає культ Матері Божої Неустанної Помочі.

З урахуванням норми канону 40, § 1 Кодексу канонів Східних Церков (ККСЦ), Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся в престольному граді Львові 3–12 вересня 2017 року Божого, відповідно до припису кан. 880, § 2 ККСЦ, установив свято Матері Божої Неустанної Помочі (н. 7), пишуть на сайті УГКЦ.

Для довідки.

Завдяки праведному митрополиту Андреєві Шептицькому та місійній праці редемптористів, яких він запросив до України у 1913 році, Матір Божа Неустанної Помочі, прославлена в однойменній іконі, стала відомою і в нашому народі. Відтоді на її честь було зведено багато храмів, у 1927 році засновано Братство Матері Божої Неустанної Помочі, видано наукові праці, публікації, зокрема відомий твір бл. Василія Величковського «Історія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі» та написано літургійні тексти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео