Кременецький нацпарк отримав довгоочікувану новину від Уряду

нацпарк

Уряд дозволив Кременецькому національному парку «Кременецькі гори» розробити проект землеустрою. Про це повідомляють на сторінці установи у Фейсбук.

«Довгоочікувана новина для національного природного парку «Кременецькі гори»! Уряд прийняв розпорядження про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок національному природному парку «Кременецькі гори» з подальшим вилученням та наданням у постійне користування 1000 га землі ПЗ «Медобори» та 2796,5 га ДП «Кременецьке лісове господарство». Детальніше ТУТ і ТУТ.

Довідка:

Національний природний парк «Кременецькі гори» – природоохоронна територія в межах низькогірного пасма Кременецькі гори. Розташований на території Кременецького та Шумського районів. Природний парк створено 11 грудня 2009 року згідно з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів. До території національного природного парку «Кременецькі гори» погоджено в установленому порядку включення 6951,2 гектара земель державної власності, а саме: 3968,6 гектара земель, які надаються (в тому числі з вилученням у землекористувачів) національному природному парку в постійне користування, згідно з додатком, і 2982,6 гектара земель Державного підприємства «Кременецьке лісове господарство», що включаються до складу національного природного парку без вилучення у зазначеного підприємства.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео