Оксана Бучко

Україна отримала те, що доброволець із Тернополя називав пришвидшенням перемоги

6E502A47-F3BC-4B8B-A180-3514D6AF5D06_cx0_cy23_cw0_w1023_r1_s

Отримувати протитанкові ракетні комплекси Javelin з Канади може Україна. Відповідне рішення про скасування блокади на постачання високоточної зброї щодо України прийняли в канадському уряді. Про це депутат парламенту Канади від Консервативної партії Джеймс Безан заявив в інтерв’ю українській службі «Голосу Америки».

-Після цієї постанови уряду, Канада може продавати, передавати Україні Javelin, – так він прокоментував рішення уряду.

Подробиці ухваленого урядом Канади рішення у середу оприлюднила Canada Gazette, офіційне видання уряду Канади. За інформацією видання, внесення України до Automatic Firearms Country Control List дозволяє канадським експортерам звертатись до уряду Канади за наданням дозволу на експорт до України певних заборонених видів озброєння та пристроїв.

Також можливість передачі в Україну летальної зброї  розглядав президент США Дональд Трамп. На основі цього кореспондент американськоговидання аналізував стан української армії. Також він подавав позицію добровольця з Тернополя Олександра Починка щодо отримання зброї.

- Підтримка Сполучених Штатів у нашій боротьбі за незалежність, безсумнівно, піднімає бойовий дух наших воїнів, – ділився на dailysignal.com Олександр Починок. – І постачання сучасних систем зброї, таких як Javelin, лише пришвидшить нашу перемогу та смерть Росії.

Фото ukrainian.voanews.com

Вибір читачів за тиждень

Відео