Ігор Процик: «Ми готуємо зміну молодих державників» (фото)

головна

ГО «Cпілка Молодіжного Самоврядування» представляє проекти для студентів, які збираються працювати в органах місцевого самоврядування.

Проект діє з 2009 р. і вже є вдалі приклади успіху. Випускники програми стажування «Студенти для органів місцевого самоврядування» працюють помічниками і консультантами народних депутатів. Мета проекту – надати можливість молоді пройти стажування в органах місцевого самоврядування, в виконавчих партіях Тернопільської обласної ради.

Ми готуємо зміну молодих державників. Щороку, наприкінці грудня, ми оголошуємо конкурс подачі анкет. Кожен із студентів 2-5 курсів має можливість зайшовши в групу в фб ,скачати і заповнити анкету до кінця лютого, яку потрібно здати в перших числах березня,- каже голова правління ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик, - Згодом відбувається співбесіда, на якій ми задаємо певні питання з анкети, аби зрозуміти мотивацію, розуміння  і зацікавленість участі в даному проекті. Також даємо на опрацювання закон,наприклад:  «Про місцеве самоврядування України», або «Про статус депутатів місцевих рад», щоб студенти зрозуміли, що таке діяльність депутата.

1111111
1111111

В подальшому на основі цього проводиться співбесіда, в результаті якої відбирають 10-15 студентів, які проходять стажування протягом 3-4 місяців в Тернопільській обласній раді. Інтерни закріпляються за певним працівником виконавчого відділу. Організація проводить відповідні семінари і тренінги,тому що, на жаль, у ВНЗ дуже мало читається лекцій, стосовно діяльності органів місцевого самоврядування.

Молодь повинна знати, що таке влада і як бути по-різні сторони барикад, де з однієї сторони - ми повинні вміти захищати свої права, а коли ти попадаєш в органи влади - вміти і знати як правильно діяти! Особливість нашого проекту полягає в орієнтації людей бути не лише помічниками депутатів, але й в подальшому працювати в виконавчих органах місцевих рад. Ми активізовуємо молодь не лише в дозвіллі і культурі, але і в житті своєї громади, - ділиться Ігор Процик.

Під час проходження подібної практики для студентів організовують екскурсії по органам місцевої влади і, наприкінці стажування, в Верховну раду України. Випускники програми стажування на даний час працюють в виконавчих органах місцевого самоврядування, є помічниками і консультантами депутатів місцевих рад та народних депутатів України.

Про деталі набору на стажування можна слідкувати в групі у facebook «Студенти для органів місцевого самоврядування». Про можливі зміни повідомлятимемо додатково.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео