Оксана Бучко

Оленів на різний смак можуть мати тернополяни  у домівках на свята (фото, відео)

25530387_1633219820069816_470670264_o

Створити власноруч новорічних оленів можуть тернополяни без особливих вмінь та великих затрат. Прикраси на ялинку такої чи іншої форми – рукавички, шкарпетки, кульки, ялинки – виготовляють із фетру, стрічки та дрібних прикрас. Як розповіла любителька хендмейду тернополянка Неля Гірник, половина успіху такого заняття – бажання творити красу навколо.

- Я захопилась хендмейдом під час організації власного весілля, - розповідає Неля. – Сама декорувала виїзну церемонію та приміщення у ресторані. Після цього почала виготовляти топіарії. Пізніше – прикраси до свят. Перед Новим роком цей процес набирає особливого значення. Адже свято асоціюється із дитячою казкою. Люди цікавляться замовленням ще з жовтня.

9 (Copy)
9 (Copy)

Для виготовлення іграшок з фетру потрібно насамперед знайти форму, видрукувати на А4 і перемалювати на тканині. Вирізати дві частини і почати зшивати їх разом.

- Шукати форму для іграшок краще англійською мовою, - рекомендує Неля Гірник. -  Вводити слід комбінацію - Christmas decoration clipart black and white. На фетрі розміром А4 помістяться форми для трьох іграшок. Коштує він від 4 до 14 грн.

1 (Copy)
1 (Copy)

3 (Copy)
3 (Copy)

4 (Copy)
4 (Copy)

5 (Copy)
5 (Copy)

2 (Copy)
2 (Copy)

Також для іграшки знадобиться нитка з голкою, холофайбер або вата для наповнення, стрічка для підвіски та декору, інші дрібні прикраси, гарячий клей та пістолет.

- Холофайбер є хорошим наповнювачем і коштує від 70 грн за кг, - продовжує майстриня. – Декілька пакетиків дрібних прикрас можна придбати за 60 грн. Клей коштує 10 грн. Якісний пістолет – від 200 грн, дешевий можна знайти і за 100 грн.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=MOnb4opu_s0[/embed]

Зшивають дві частини оленя петельним швом, який можна виділити окремим кольором чи зробити непомітним. Коли доходять до середині оленя, наповнюють іграшку холофайбером, а також прикріпляють підвіску. Оформлення прикрасами роблять на власний розсуд за допомогою гарячого клею.

- Новорічного оленя можна виготовити за 20 хвилин, - додає Неля. – Набір тваринок чи інших форм декорацій чудово виглядає на ялинці чи біля каміну. Виготовлення таких прикрас ідеально підходить для тих, хто не часто тримає голку з ниткою в руках. У процесі можуть виникати ідеї для складніших виробів.

6 (Copy)
6 (Copy)

7 (Copy)
7 (Copy)

8 (Copy)
8 (Copy)

10 (Copy)
10 (Copy)

11 (Copy)
11 (Copy)

12 (Copy)
12 (Copy)

13 (Copy)
13 (Copy)

14 (Copy)
14 (Copy)

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео