Оксана Бучко

Короткометражку, яка б не відбулась без Тернополя, презентували для глядачів міста

IMG_20171217_152714 (Copy)

Локації Тернополя впізнавали жителі міста у короткометражці «Поза зоною», яку презентували 17 грудня у рамках Всеукраїнського форуму «КіноХвиля». Стрічку відзняв молодий режисер Нікон Романченко. У сюжеті він зобразив внутрішній стан матері під час спроб зв’язатись із сином, котрий на війні.

Такі покази український актор та режисер театру і кіно Віктор Андрієнко назвав можливістю спілкуватись та бачити роботу сучасних «Довженко».

- Майбутнє за молодими кіноматографами, тож важливо підтримувати їхні проекти, - розповів Віктор Андрієнко. – Також слід робити кіно для дітей. На наших фільмах повинне виростати нове покоління. Сьогодні є можливість випускати фільми, є спеціалісти. Адже насправді багато фільмів робили раніше, тільки на екрани вони так і не виходили. До прикладу, «Миколу Кожум’яку» почали ще у 2006 році, а прем’єру зробили у 2016 році, також довго не виходила «Сторожова застава».

1111 (Copy)
1111 (Copy)

Короткометражка «Поза зоною» стала деб’ютом Нікона Романченка. Стрічка здобула перемогу на Дев’ятому конкурсному відборі Держкіно.

- Ідея у мене виникла із задуму передати внутрішній стан матері, у якої син в АТО, - розповів Нікон Романченко. – Завдяки прекрасній грі актриси, а також атмосфері міста вдалось це зробити у фільмі. Я вражений ентузіазмом тернополян, які підтримую українське кіно.

IMG_20171217_153337 (Copy)
IMG_20171217_153337 (Copy)

Серед локацій у фільмі - тернопільські кондитерська фабрика «ТерА», Катедральний собор,  громадський транспорт, залізнична колія.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео