Психологи обговорили проблеми психічного розвитку дошкільнят Тернополя

palchikovaya-gimnastika-dlya-doshkolnikov-MainCover-1472806800.jpg-700x400

У Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар на тему: «Діагностичний напрям роботи в професійній діяльності практичного психолога дошкільних навчальних закладів».

Про це розповіли  на сайті Тернопільської облради.

Метою заходу було актуалізувати знання практичних психологів ДНЗ з проблем психічного розвитку дошкільників, поглибити знання про діагностичні методики, діагностичні критерії, що дають змогу вивчити вікові та індивідуально-психологічні особливості, визначити рівень їх розвитку, надійно спрогнозувати тенденції і характерні труднощі у психічному розвитку кожної дитини, окреслити адекватні способи педагогічного впливу, а також розв’язати завдання особистісно-орієнтованої взаємодії дорослого і дошкільника.

Семінар розпочали із з’ясування принципів та етичних норм дитячої практичної психодіагностики, цілей і завдань психологічного обстеження дітей. На зустрічі також йшла мова про специфіку психодіагностичного обстеження дітей дошкільного віку, вікові особливості видів діяльності у ранньому та дошкільному віці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео