Орест Сарматський

Вигідний бізнес: де виготовляють елітний хамон ? (Агро-новини)

Digital StillCamera

В селі Глибоке на Київщині двоє чоловіків започаткували власний бізнес – вони виготовляють м’ясні делікатеси, які можуть конкурувати з італійськими чи іспанськими виробами, пише “Агро-Центр”.

Започаткували виробництво два товариші – Юрій Сербін та Сергій Чучков. Перший є фінансовим аналітиком, другий – маркетологом. Для виробництва м’ясних виробів вони орендують частину території місцевого м’ясопереробного заводу. Хоча, все починалося з того, що чоловіки вирішили взяти участь в одному з фестивалів і почали в’ялити м’ясо на балконі. Згодом це переросло у власний бізнес.

М’ясо для своєї продукції підприємці закупляють у місцевих фермерів. До цього етапу ставляться дуже відповідально. Підприємці вирішили робити унікальну продукцію, адже у масовому виробництві без значних інвестицій конкурувати важко – тому акцент робиться на якість. Продають продукцію виключно в Україні, обійдеться вона приблизно в 300 гривень за кілограм.

2103
2103

Український хамон не поступається в смаку італійському, але коштує в рази дешевше. Самі підприємці вирішили поїхати в Італію та пройшли відповідні курси. Зараз ж експериментують з рецептурами. Чоловіки переконані – створити аграрний бізнес в Україні без значних ресурсів можливо, але треба все робити поступово, крок за кроком.

Український бізнес чекають масові перевірки

Цього року закінчується дія мораторію на планові перевірки бізнесу в Україні. Так, вже з січня наступного року заплановано більше 30 тися перевірок на підприємствах. Серед галузей по очікуванню перевірок лідирує сільське господарство, пише “Агро-Центр”.

2101
2101

В основному, компанії найбільше перевірятимуть в Київській, Харківській та Дніпропетровській області. Такі перевірки пройдуть задля наповнення державного бюджету. Перевірок варто очікувати від служби праці, ДСНС, служби по питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів.

У Рівному працює унікальне кафе (фото)

У Рівному працює кафе, у меню якого страви виключно з екологічних продуктів. Розташоване воно у торговому комплексі “Агро-Центр”, за адресою провулок робітничий 6А. Мова йде про арт-кафе “Елеонора”. Тут страви готують з натуральних продуктів, які виростили українські фермери.

2102
2102

Вражає арт-кафе не лише смачними стравами, а й своїм інтер’єром. Він виконаний у стилі вінтаж з елементами шеббі-шику. Це єдине місце у Рівному, де можна в повній мірі відчути атмосферу 50-их. Меблі у арт-кафе виконані в пастельних тонах, стіни декоровані під цеглу з великим годинником, вазонами, картинами, а поряд із барною стійкою – червона ретро-бензоколонка.

Вибір читачів за тиждень

Відео