На Тернопільщині творили дива (фото)

пролд

Випікання та розпис пряників набуває все більшої популярності серед українців. Пряники стають таким самим символом  Різдва, як і кутя чи вертеп.

Так, в приміщенні НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ступенів імені О. Г. Барвінського - ДНЗ»  відбувся кулінарний майстер-клас з виготовлення пряників, пишуть на сайті bsr1653.gov.ua.

Пряники випікали працівники відділу культури, туризму, молоді та спорту, працівники відділу освіти, старости сіл, які закупили продукти необхідні для випікання пряників та працівники закладів культури  Байковецької громади.

Подальший творчий процес, а саме розписування пряників усіма бажаючими, а їх зібралось чимало, відбувся  17 грудня в приміщенні будинку культури села Байківці, де молодіжна громадська організація «Файна громада» спільно з відділом культури, туризму, молоді та спорту Байковецької сільської ради провели захід «Майстерня різдвяної іграшки та пряника».  Після виступів  відбулася презентація виробів, які були представлені на конкурсі «Замість ялинки - зимовий букет», участь в якому взяли представники усіх навчальних закладів громади. В свою роботу кожен конкурсант вклав душу та  винахідливість.

Усі присутні отримали можливість відчути себе справжніми кондитерами та художниками, проявивши  неабияку фантазію та  винахідливість, щоби саме його іграшка та пряник   виглядав найкращим і найоригінальнішим.

Чудовий подарунок для дітей, а саме виставу – казочку «По щучому велінню» подарували актори Тернопільського академічного театру імені Т. Г. Шевченка. Перед виставою від імені сільського голови та усіх працівників Байковецької сільської ради  дітей привітав перший заступник сільського голови Микола Дума.

З великим задоволенням переглядаючи виставу, дітки поринули у світ казки.

Вибір читачів за тиждень

Відео