Орест Сарматський

Тернопільщина може долучитися до написання листів в’язням Кремля

вязн

Тернопільщина може долучитися до написання листів в’язням Кремля.

Кампанія з написання листів політичним в'язням Кремля стартувала на Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку координатора «Євромайдан SOS» правозахисниці Олександри Матвійчук у Facebook.

"Четвертий рік поспіль «Євромайдан SOS» разом із партнерами проводить традиційний зимовий марафон написання листів в'язням Кремля у рамках кампанії LetMyPeopleGo, щоб подарувати їм трохи тепла напередодні Різдва та Нового року", - зазначається у дописі.

Як нагадали організатори, у російських тюрмах перебувають більше 60 громадян України, ув’язнених за сфабрикованими справами на загальний строк близько 200 років. Для них листи з волі будуть величезною моральною підтримкою, адже засвідчать, що про них не забувають, за їхнє звільнення борються, їх чекають на волі.

Щоб адресат отримав листа, послання має пройти тюремну цензуру. Для цього потрібно дотримуватися низки правил: лист має бути написаний російською мовою, бути політично нейтральним. На конверті необхідно вказати рік народження, повне ім’я, по батькові та прізвище адресата. Щоб отримати відповідь, у конверт потрібно вкласти чисті аркуші паперу, марку та конверт.

З переліком ув’язнених і адрес в’язниць, де вони перебувають, можна ознайомитися на сайті letmypeoplego.org.ua.

Фото - Укрінформ

Вибір читачів за тиждень

Відео